Gaming toetsenbord

Verbeter nu je gameprestaties door te investeren in een gaming toetsenbord. Zorg voor een comfortabele typervaring en een accurate aanslag in welke game dan ook. Onedirect biedt de beste gaming toetsenborden die aan ieders vereisten voldoet. Bekijk nu ons assortiment!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Waar moet jij op letten bij het aankopen van een gaming toetsenbord? Laat Onedirect je helpen!

Een goed game toetsenbord geeft je een hoop krachtige features naast een superieure precisie, gevoel en reactie. Ze kunnen je game en je hele game ervaring verbeteren. Maar waar moet je precies op letten bij aanschaf? Zie hieronder enkele tips om je hiermee te begeleiden.

1. Kies je type

Een van de belangrijkste keuzes bij het kopen van een gaming toetsenbord is die van de interne mechaniek. Waarom? De interne mechaniek bepaalt hoe de toetsen aanvoelen en reageren, dat weer gevolgen heeft voor jouw gameplay. Hierin maken we onderscheid tussen mechanische en niet-mechanische toetsenborden.

Membraam en half-Mechanisch

Membraan toetsen geven je weinig feedback en moet je bijna helemaal indrukken om een toetsaanslag te registreren. Onwenselijk voor serieuze gamers, omdat dit je reflexen niet ten goede komt. Half-mechanische toetsenborden zijn in opkomst en bieden een voordelige middenweg tussen membraan-en mechanische toetsenborden. Dankzij de mechanische switch op een membraan dome voel je beter wanneer de toets aanslaat en hoef je deze ook minder ver in te drukken.

Mechanisch

Voor serieuze gamers zijn de gevoeligheid, de klik en de functionaliteit van een volwaardig mechanisch toetsenbord onmisbaar bij online gaming. Toetsaanslagen kosten minder kracht en registreren eerder en hierdoor schiet, stun of vlucht je sneller dan een tegenstander met een regulier toetsenbord.

Mechanische toetsenborden verschillende onderling qua gevoeligheid en feedback, afhankelijk van het type cherry switches

 

2. Kies de juiste functies

Gaming toetsenborden zitten vol toeters en bellen, maar uiteindelijk beslis jij wat er voor jou van waarde is. De belangrijkste functies waar je op moet letten zijn de verlichting en extra knoppen.

Verlichting

Een toetsenbord met functionele verlichting beschikt over simpele achtergrondverlichting in 1 tot 5 kleuren, met alleen regelbare helderheid. Geavanceerde verlichting is via software in te stellen.

Extra knoppen en functies

Gaming toetsenborden vallen veelal op door hele rijen aan extra knoppen en functies. Ook hierbij ga je van simpel en functioneel naar uitgebreid en opvallend. Toetsenborden met geavanceerde functies omvatten vaak rijen extra knoppen. Aan deze knoppen hang je extra functies of voer je via macro's meerdere acties achter elkaar uit.

 

3. Kies het juiste formaat

Full size

Een full-size toetsenbord heeft alle ruimte. Daarom vind je er een numeriek toetsenblok en veelal extra knoppen, functies en wilde ontwerpen.

Tournament Edition

Een Tournament Edition toetsenbord is gemaakt om mee te nemen naar LAN parties. Ze zijn aanzienlijk kleiner dan een full-size toetsenbord en zijn vaak voorzien van afneembare kabels en een minimalistisch ontwerp.